Dom där försöken att distrahera tankarna i huvudet.

Har varit iväg i min hemstad Malmö i nästan en hel vecka. Att komma iväg så är fantastiskt. Man släpper alla kraven hemvid och bara tar dagen som den kommer. Krav som tvätt, städ och dylikt försvinner. Visst, jag är vuxen och kan helt släppa det när jag vill och låta hela huset falla ihop. Men som sagt, jag är vuxen.
Så det gör man ju ändå inte trots att det är ibland det man behöver. Men hemifrån har man inte dom kraven.

 
Veckan började att jag landade i Burlöv hos min syster. Det var nationaldagen och strålande väder så vi packade in bebis och allt i bilen och körde ner till Västra Hamnen. Där avnjöt vi en kall öl och spelade beach-volley. Vi vågade oss också på att doppa tårna, men Öresund är så mycket kallare än Laholmsbukten.
Dom bjöd sedan på indiskt som vi förtärde på deras altan. Allt mycket lugnt och stillsamt.

Färden förde mig sedan in till Malmö på fredagen för att passa hund. Fadern och styvmodern skulle iväg under kvällen, så jag fick äran att se efter Primus, hunden, under kvällen. Avkopplande att leka med hund. Och eftersom dom hade gått lång runda och gjort i princip allt, så var jag bara som sällskap. Extra avkopplande.

Lördagen började med champangefrukost för jag skulle iväg på möhippa. Tog mig den friheten att börja i tid. Något jag aldrig har gjort förr, så det var en ny upplevelse. Det gjorde ju var och varannan när man tog studenten. Men jag var väl mer ordningssam när jag var ung än vad jag är idag?
Möhippan var en överraskning för min svägerska som bor annars i Schweiz. Hon vart bara norröver för att prova ut klänningarna till brudtärnorna, så då passade vi på.
Och vi lyckades överraska henne. Kvällen följdes av lekar, presenter i form av minnen vi har av bruden och hon fick gissa sig till vem som hade gett vad och vad det kan vara för minne. Hon fick även måla ett konstverk av sin blivande make.
Det fortsatte även ut i Malmös nattliv, där tydligen om man är tidig kan man komma in gratis på vissa ställen. Who knew!

 
Var faktiskt inte bakis på söndagen. Förväntade mig att man skulle vara däckad. Men det hjälpte ju inte direkt att pappa betedde sig som man vore tonåring igen och skrek på mig nere ifrån trappan att jag skulle gå upp.

Pappa: Är du vaken? Gå upp nu!
Jag: NEJ!
Pappa: Jo! Hur gammal är du?
Jag: Jag är FEM år!
Pappa: Jamen kom ner då så får du leka med barbies!
Jag: NEJ!

Så fortsatte det ett bra tag, tills jag fick ta tag i mig själv och stiga upp. Avslutade veckan att stanna över hos syster igen och mysa med bebis.

 

Följare?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: